0Ai ka lindur më 23 shkurt të vitit 1969 në Murmansk.

Në vitin 1994 u diplomua në Universitetin Shtetëror të Moskës (MGU) “Lomonosov”, specialiteti i tij - “Sociologjia”. Në vitin 2006 u diplomua nga Akademia ruse e Shërbimit Shtetëror në specialitetin “Jurisprudenca”.

Në periudhën e viteve 1998 - 2000 ka zënë postin e Zëvendës Drejtorit të Përgjithshëm të kompanisë “Uzina e Aviacionit e Ulan - Ude”. Në vitet 2000 -2001 - Drejtor komercial i kompanisë “Uzina e helikopterëve e Moskës “M. L. Mil”.

Në vitet 2001 - 2003 ka zënë postin e Zëvendëskryetarit të “Korporatës Shtetërore për Investimet”.

Që nga viti 2003 e deri në shtator të vitit 2007 - Drejtor i Përgjithshëm i kompanisë “Oboronprom”.

0Nga shtatori i vitit 2007 - Zëvendësministër i Industrisë dhe Energjetikës të Federatës Ruse.