Autoriteti i kontrollit dhe disiplinës së UEFA-s gjobiti Federatat e futbollit të Spanjës dhe Rusisë me 20.000 euro dhe 30.000 euro respektivisht për sjellje të pahijshme të tifozëve të tyre. Për këtë të premten informon Qendra e Informacionit "Ukraina-2012", duke iu referuar faqes zyrtare të Unionit të Shoqatave Europiane të Futbollit.

Më parë UEFA pati marrë një vendim për të gjobitur Federatën Ruse të Futbollit me një shumë totale prej 185.000 eurosh për trazirat me pjesëmarrjen e tifozëve rusë pas ndeshjes së Euro 2012 Rusi-Poloni dhe shkelje të tjera.