Kompania amerikane Foundation B612 po mbledh fonde për të ndërtuar një teleskop që do të vrojtojë qasjen e asteroideve: ekziston probabiliteti që në periudhën e viteve 2020-2030 ata të ndeshen me Tokën, rrëfeu Drejtori i Foundation B612, një ish-astronaut amerikan i Agjencisë Kombëtare Hapësinore (NASA), Edward Lew.

Sipas të dhënave të B612, në Sistemin diellor flutorojnë më shumë se 0.5 milionë asteroide me përmasa më të mëdha se meteori Tunguskas, që ra në Planetin tonë në vitin 1908, dhe shumica e këtyre asteroideve nuk është studiuar.