Në Oqeanin Indian, pranë brigjeve veriore të ishullit të Krishtlindjeve, u përmbys dhe u fundos një anije në bordin e së cilës gjendeshin rreth 150 migrantë. Në vendin e mbytjes mbërriti për ndihmë një anije tregtare që po kalonte aty afër. Marinarët po përpiqen të shpëtojnë të mbijetuarit. Në ndihmë të tyre janë nisur anijet ushtarake dhe avionët.

Vetëm pak ditë më parë, pothuajse në të njëjtën zonë, si pasojë e mbytjes së një anije humbën jetën rreth 90 emigrantë të paligjshëm në tentativë për të arritur në brigjet e Australisë.