Kryetarja e Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut Navi Pillay akuzoi autoritetet e Sirisë për krime kundër njerëzimit, në lidhje me përdorimin e armëve të rënda në zonat e populluara të vendit.

Në mbledhjen e sotme të Këshillit në Gjenevë Navi Pillay deklaroi, se përdorimi i armatimeve të rënda në qytete dhe fshatra mund të klasifikohen si krim kundër njerëzimit, dhe, ndoshta, si një krim lufte.