Partia e djathtë centriste "Demokracia e Re" ka fituar zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Greqi. Për këtë dëshmojnë rezultatet përfundimtare të numërimit të votave.

"Demokracia e Re" merr 29.66 për qind të votave dhe 129 vende në parlamentin 300-vendesh të Greqisë, me marrjen parasysh edhe të “shpërblimit” prej 50-vendesh që i takon me ligj partisë fituese. Koalicioni i së majtës radikale SYRIZA ka fituar 26.89 për qind të votave dhe 71 vende në parlament. Partia e majtë centriste PASOK fitoi 12.28% të votave dhe 33 vende. Partia e krahut të djathtë "Grekët e pavarur" po fiton 7.51% të votave dhe 20 mandate, Lëvizja Popullore Neo Naziste "Agimi i Artë" është duke fituar 6.92 për qind dhe 18 vende, "Forcat demokrate të krahut të majtë" siguruan 6.26% dhe 17 vende, ndërsa komunistët fituan 4.5 % dhe 12 vende në parlament.

Siç pritet, të hënën udhëheqësi i të djathtëve centristë Antonis Samaras do të marrë mandatin për të formuar qeverinë. Ai ka premtuar tashmë të "respektojë nënshkrimin dhe detyrimet e vendit" para kreditorëve.