Në ditët e sotme në juglindje të Francës u arrestua një i dyshuar në vrasjen e dy femrave police, përkatësisht 29 dhe 35 vjeç.

Incidenti ndodhi të dielën në mbrëmje, kur policet u përpoqën të ndërhynin për të zgjidhur situatën e mbarsur me konflikt. Personi i panjohur, i akuzuar për grabitje, i rrëmbeu njërës prej tyre armën dhe i qëlloi të dyja për vdekje.

Sipas deklaratës së hetuesit kjo është hera e parë në historinë e xhandarmërisë, kur dy femra - bashkëpunëtore të xhandarmërisë u vranë gjatë një operacioni të vetëm.