Kryetar i Këshillit Presidencial për të Drejtat e Njeriut Mihaill Fedotov më 16 qershor do të kthehet në Varshavë për të monitoruar situatën përreth paraburgimit të tifozëve rusë dhe për të parandaluar provokimet e mëtejshme. Për këtë qëllim ai ka ndërmend të takohet me Ministrin e Punëve të Brendshme të Polonisë Jacek Chihotskim.

Këtë javë Fedotov tashmë ka qenë në Varshavë, ku më 12 qershor para dhe pas ndeshjes mes Rusisë dhe Polonisë, ka pasur përleshje ndërmjet tifozëve rusë të futbollit dhe huliganëve polake. 184 persona u arrestuan, duke përfshirë edhe 25 rusë.

Njëri prej tyre është dënuar tashmë me dy muaj burgim, kurse një tjetër me tre muaj. Edhe disa rusë të tjerë janë ndaluar përkohësisht për tre muaj dhe janë në pritje të gjyqit. Aktgjykimet u janë shpallur 37 polakëve. Ato përfshijnë dënime me burgim, dënime me kusht dhe gjoba.

Të shtunën në Poloni do të zhvillohet ndeshja mes përfaqësueseve të Rusisë dhe Greqisë.