Të enjten më 14 qershor grupimet e komplekseve të raketave "Topol", të "Topol-M" dhe "Yars" filluan dezhurnin në rrugët e patrullimit luftarak. Lidhur me këtë njoftoi shërbimin i shtypit të Forcave Raketore të Destinacionit Strategjik.

Sipas fjalëve të Zëdhënësit për shtyp, kapitenit Sergei Shorin, sistemet raketore për herë të parë në stërvitjet gjatë periudhës së verës duhet të përballojnë detyrat e dezhurnit luftarak në pozicione në terren.

Gjatë periudhës stërvitore të verës Forcat Raketore të Destinacionit Strategjik planifikojnë të zhvillojnë mbi 200 aktivitete kryesore të trajnimit taktik, duke përfshirë ushtrime taktike, stërvitje me njësitë raketore, si dhe trajnime të shtabit të komandës dhe manovra me pjesëmarrjen e njësive raketore.