Dreka me investitorin amerikan, miliarderin Warren Buffett u shit në një ankand bamirësie në Internet në eBay këtë vit për një shumë rekord prej 3.460.000 $.
Fituesi i ankandit do të darkojë me W.Baffet në një nga restorantet prestigjioze të New York - Steakhouse Smith & Wollensky. Ai ka të drejtë të ftojë edhe 7 persona të tjerë.

W.Baffet mban vendin e 3 në renditjen e njerëzve më të pasur të botës të revistës "Forbes". Pasuria e tij vlerësohet në 44 miliardë dollarë. Buffet është një figurë kulti për investitorët amerikanë. Për mendjemprehtësinë e tij atë e quajnë "Orakulli nga Omaha".

Gjatë këtyre ankandeve W.Baffet arriti të tërheqë më shumë se 10 milionë dollarë. Të gjitha të ardhurat do të shkojnë në fondin e bamirësisë Glide Foundation, i cili siguron kujdes shëndetësor dhe ofron rreth një milion racione ushqimi falas për nevojtarët gjatë gjithë vitit.