Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov do të vizitojë më 13 qershor Iranin, ku do të diskutojë situatën në Afrikën e Veriut dhe në Lindjen e Mesme, duke përfshirë edhe Sirinë.

Ministri rus planifikon të diskutojë me udhëheqjen e Iranit iniviativën e Rusisë për thirrjen e konferencën ndërkombëtare mbi Sirinë. “Ndër pjesëmarrësit e saj duhet të jetë edhe përfaqësuesi i Iranit. Pa prezencën iraniane mundësitë e ndikimit konstruktiv në drejtimin sirian nuk do të shfrytëzohen dot në vëllim të të plotë”, - deklaruan në MPJ të Rusisë.

0Ndërkohë SHBA hedhin poshtë në mënyrë kategorike mundësinë e pjesëmarrjen së Iranit në çështjen e rregullimit të krizës siriane.