0Ajo ka lindur më 1 nëntor të vitit 1960 në Moskë.

Ka mbrojtur gradën “Doktor i Shkencave Mjekësore”. Ajo është mjeke neurologe e kategorisë më të lartë, Profesore, Anëtare-korrespondente e Akademisë ruse të Shkencave Mjekësore.

Që nga viti 1997 ka kryesuar Katedrën e Neurologjisë Fundamentale e Klinike dhe Neurokirurgjisë të Universitetit Shtetëror të Mjekësisë të Rusisë. Nga viti 2005 ka zënë postin e Drejtores së Institutit të Kërkimoro-Shkencor të Insultit.

0Më 15 korrik të vitit 2008 u emërua Zëvendësministre e Shëndetësisë dhe Zhvillimit Social të Federatës Ruse.