Ka lindur në Moskë në vitin 1962.

Mbajtëse e gradës shkencore Doktore e Shkencave Ekonomike. Është autore e më shumë se 30 veprave shkencore.

0Nga viti 1999 e deri në vitin 2008 (me përjashtim të vitit 2001) ka punuar në kompaninë “Nikeli i Norilskut” («Норильский Никель»). Në vitin 2001 Olga Jurievna Gollodec ka zënë postin e Zëvendësguvernatores të Qarkut Autonom Taimyr dhe është marrë me çështjet sociale. Që nga 3 dhjetori i vitit 2010 ka qenë Zëvendëse e Kryetarit të Bashkisë së Moskës për problemet e Shëndetësisë dhe Arsimit.