Presidenti rus Vladimir Putin dhe Presidenti Hu Jintao nënshkruan gjatë bisedimeve në Pekin një deklaratë e përbashkët për thellimin e mëtejshëm të marrëdhënieveruso-kineze, mbi partneritetin e besueshëm gjithëpërfshirës dhe bashkëveprimin strategjik.

Në përfundim të bisedimeve u nënshkruan dhe 17 dokumente të tjera në fushën e shkencës, e energjisë bërthamore dhe të financave. U lëshuan deklarata mbi bashkëpunimin ushtarak.