Sekretari Këshillit të Sigurisë së Rusisë Nikollai Patrushev deklaroi se konflikti në Libi çoi në shpërndarjen e pakontrolluar të armëve nga ky vend.

Si katalizator shtesë i situatës në fjalë shërbejnë konflikti i armatosur në Libi si dhe konfrontimi i armatosur mbi njëvjeçar në Siri, në të cilin janë përfshirë dhe grupe terroriste të Al Qaeda-s, tha Patrushev. Një rrezik të veçantë për Rusinë përbën shpërndarjen e pakontrolluar e armëve të Libisë, deklaroi ai.