Qendra mbarëkombëtare ruse e studimit të mendimit të opinionit publik ka fiksuar rënien e interesit të rusëve për të protestuar. Anketa e muajit maj tregoi se në krahasim me muajin dhjetor  numri i njerëzve të gatshëm për t'u bashkuar në mitingje ka rënë nga 11 në 7 %.

Numri i atyre që mbështesin mitingjet, por nuk marrin pjesë në to ka rënë nga 24% deri në 15%. Është dyfishuar përqindja e atyre që besojnë se protestat "duhet të ndalohen". Në të njëjtën kohë është rritur numri i të anketuarve që e njohin të drejtën e qytetarëve për të organizuar mitingje nga 19 % në 26 %.

"Levada-Center" kreu një sondazh të tillë në fund të prillit. Në qoftë se shpirti protestues në të gjithë Rusinë ka rënë, në kryeqytet ai ka mbetur në nivelin e 62% të muajit dhjetor.

Sondazhi i fundit i fondit "Opinioni publik" tregoi se Rusia ishte e ndarë më dysh nga mbështetësit dhe kundërshtarët e Hyde Park.

Interesi për protestën e ardhshme të opozitës të planifikuar më 12 qershor sipas sociologëve do të varet nga faktorë të ndryshëm. Para së gjithash nga reagimi i autoriteteve, për shembull, do të lejohet ajo, apo jo.