Sekretariati i Shërbimit Kombëtar të Kërkimit dhe Shpëtimit të Kanadasë shprehu falenderime për Rusinë mbi përdorimin praktik të aparatit kozmik rus “Glonass-K”, të lëshuar më 26 shkurt të vitit 2011, për zhvillimin e operacionit për shpëtimin e ekuipazhit të helikopterit që përjtoi fatkeqësi, njofton shërbimi për shtyp i Agjencisë Kozmike të Rusisë “Roskozmos” («Роскосмос»).

Situata e shpëtimit të helikopterit kanadez vërtetoi efektivitetin praktik të punës së “GLONASS” dhe tregoi nevojën e zhvillimit të mëtejshëm të tij.