Gjykata e Lartë e Britanisë së Madhe hodhi poshtë apelin e themeluesit të “WikiLeaks” Julian Assange kundër ekstradimit të tij në Suedi, ku ai akuzohet për një sërë krimesh seksuale, përfshirë këtu dhe përdhunime.

Vendimi u morr nga vota e shumicës së gjyqtarëve: 5 gjyqtarë votuan pro ekstradimit të tij dhe 2 kundër.