Motoçiklistët rusë, të arrestuar më 20 maj në Irak, u liruan dhe ndodhen në territorin e Ambasadës së Rusisë. Për këtë njoftoi Zëvendëskryeministri i Rusisë Dimitri Rogozin.

Disa orë më parë rusët mundën të njoftonin Radiokompaninë “Zëri i Rusisë” ae ata i futën në makinë dhe i transferuan nga burgu në drejtim të panjohur. Në prag pas përpjekjeve të ndërmarra nga diplomatët rusë Kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Irakut Hoshiyar Zibari premtoi se motoçiklistët do të lirohen.

Katër qytetarët rusë u arrestuan pa viza dhe u akuzuan për spiunazh. Në vend atë hynë nëpërmpjet Kurdistanit irakien, për vizitim të të cilit nuk nevojitet vizë.