Ambasada Ruse në Irak konfirmon informacion për ndalimin e katër motoçikletistëve rusë në Bagdad.

Diplomatët po përpunojnë çështjen e lirimit të tyre me strukturat shtetërore të Irakut, tha atasheja për shtyp e misionit diplomatik rus Sergei Çerkasov.

Rusët deklarojnë se ata janë akuzuar për spiunazh, janë rrahur dhe kërcënuar me vdekje.

0Katër turistët rusë realizuan një udhëtim me motorë në disa vende të Lindjes së Mesme, por më 9 maj udhëtimi i tyre u ndërpre në Irak.