Në Rusi sot kremtojmë Ditën e shkrimit dhe kulturës sllave. Festa është organizuar në kujtim të vëllezërve shenjtorë Kirill dhe Mefodi. Në shekullin IX këta fanatikë të krishterë krijuan alfabetin e parë sllav. Që atëherë ata konsiderohen si ndriçuesë të botës krishterë lindore.

Sot do të mbahet tradicionalisht Mesha Hyjnore që do të kryesohet nga Patriaku Kirill.

Gjithashtu në vende të ndryshme në Moskë dhe qytete të tjera ruse do të hapën të gjitha ekspozitat e mundshme, panaire, festivale muzikore si dhe simpoziume shkencore e arsimore.