Marinsat e Rusisë dhe Ukrainës në kuadër të fazës bregdetar të manovrave "Fairway Peace - 2012" pasqyruan një sulm masiv nga "militantët" në spital dhe platformën e helikoperit, duke përmbushur detyrat për ruajten dhe mbrojtjen e ekipit të bashkuar mjekësor.

0Stërvitjet do të vazhdojnë më 25 maj me përpunimin e episodit të shpëtimit të ekuipazhit të nëndetëses të shtrirë në tokë. Ato do të mbahen në territorin e kantjerit të riparimit të fabrikës së Flotës të Detit të Zi me pjesëmarrjen e forcave të bashkuara të shpëtimit dhe nëndetëses "Zaporizhzhia" të Forcave Ushtarake Detare të Ukrainës.