Deputetët e Parlamentit Evropian nuk e mbështetën idenë e bojkotimit zyrtar të ndeshjeve të futbollit “Euro-2012” në territoret e Ukrainës në lidhje me ndjekjen penale të ish-Kryeministres së vendit Julia Timoshenko.

Në takimin e organit suprem legjislativ ditën e enjte u miratoi rezoluta e radhës për situatën në republikë.

0"Parlamenti Evropian shpreson që Kampionati Evropian i Futbollit 2012 në Poloni dhe Ukrainë do të zhvillohet me sukses, - thuhet në dokument. - Politikanët evropianë që synojnë të marrin pjesë në ndeshjet e “Euro-2012” në Ukrainë, duhet në mënyrë të qartë dhe publikisht të deklarojë pozicionin e vet lidhur me situatën në vend dhe të gjejnë gjithashtu mundësinë për të vizituar të burgosurit politikë".