India zhvilloi sot testimin e suksesshëm të radhës të raketës të drejtuar zenit me rreze të shkurtër veprimi "Akash".

Masa staruese e raketës së kompleksit të të gjitha moteve me rreze të mesme veprimi - 720 kg. Shpejtësia maksimale e fluturimit - 1000 m/s. Kompleksi është i aftë të godasë objektivat në lartësi të ulëta dhe të mesme, në një distancë prej 25 km.

Raketa mund të lëshohet nga platforma fikse dhe mobile, duke siguruar kapjen e objektivave ajrore të llojeve të ndryshme. Kompleksi është parashikuar për sigurimin e mbrojtjes kundër ajrore dhe grupimet e trupave.