Ministria e Punëve të Jashtme e Izraelit hodhi poshtë zyrtarisht informacionin e përhapur në media se në ishullin e Qipros do të dërgohen 20 mijë ushtarakë të forcave të destinacionit special izraelit (komandos).

"Njoftimet e Agjencisë informative turke “Anatolia” nuk kanë asnjë bazë nën vete dhe nuk i përgjigjen realitetit objektiv. Izraeli nuk ka dërguar asnjëherë trupat e tij në vende të tjera", - thuhet në deklaratën e Ministrisë së Jashtme.

0Shprehen sugjerime se informacioni jo i vërtetësishëm është përpjekje për të minuar tenderin që po zhvillon tani Qeveria e Qipros për përpunimin e vendburimeve offshore të gazit në zonën ekskluzive ekonomike të krijuar nga Qipro dhe Izraeli.