Një tërmet me magnitudë prej 5.8 ballësh ra në Bullgari. Vatra e tërmetit ndodhej 25 km larg kryeqytetit të vendit Sofje në thellësinë 9.1 km. Njoftime për viktima dhe të lënduar nuk ka ende. Në disa zona për shkak të tërmetit është pezulluar furnizimi me energji elektrike.