0Eklipsi i ngjashëm me një rreth unazor diellor u vu re natën e së dielës në rajonin e Paqësorit. Ky eklips ndodhi kur koni i hijes, që krijon Hëna mbi sipërfaqen e Tokës, nuk është aq i gjerë sa të mbulojë gjithë diskun e Diellit. Miliona banorë të Tokës patën mundësi të shikonin lindjen e një "unaze të zjarrtë" gjatë kësaj0Në Japoni në shkolla dhe parqe u zhvilluan mësime praktike mbi eklipsin; atë e panë mijëra njerëz nga anijet turistike dhe madje prej avionëve privatë. Të tilla aktivitete u zhvilluan në Tajvan dhe Kinë. Televizioni japonez realizoi transmetimin direkt të eklipsit. Në SHBA aktivitete të veçanta u organizuan për  vëzhgimin e eklipsit. Sistemi i teleskopeve orbitalë Slooh e transmetoi eklipsin në faqen e tij të Internetit.