Përbërja Qeverisë së re të Rusisë më 21 maj të vitit 2012, e cila u formua me dekret të Presidentit Vladimir Putin

Kryeministër - Dimitri Medvediev;

Zëvendëskryeministër i parë i Qeverisë së Rusisë - Igor Shuvallov;

Zëvendëskryeministër, Shef i Aparatit të Qeverisë - Vlladisllav Surkov;

Zëvendëskryeministër - Dimitri Kozak;

Zëvendëskryeministër - Dimitri Rogozin;

Zëvendëskryeministër - Arkadi Dvorkoviç;

Zëvendëskryeministre - Olga Gollodec;

Zëvendëskryeministër i Qeverisë së Rusisë, i Dërguar i presidentit në Qarkun Federal të Kaukazit të Veriut - Aleksandër Hlloponin;

Ministrat:

Ministër i Financave - Anton Silluanov;

Ministër i Punëve të Brendshme - Vladimir Kollokolcev;

Ministër i Mbrojtjes Civile, Emergjencave dhe Likuidimit të pasojave të fatkeqësive natyrore - Vladimir Puçkov;

Ministër i Punëve të Jashtme - Sergei Lavrov;

Ministër i Mbrojtjes - Anatoli Serdjukov;

Ministër i Drejtësisë - Aleksandër Konovallov;

Ministre e Shëndetësisë dhe Zhvillimit Social - Veronika Skvorcova;

Ministër i Kulturës Vladimir Medinskij;

Ministër i Arsimit dhe Shkencës - Dimitri Livanov;

Ministër i Burimeve Natyrore dhe Mjedisit - Sergei Donskoj;

Ministër i Industrisë dhe Tregtisë - Denis Manturov;

Ministër i Zhvillimit Rajonal - Oleg Govorun;

Ministër për Zhvillimin e Lindjes së Largët, i Dërguar i presidentit në Qarkun Federal të Lindjes së Largët - Viktor Ishajev;

Ministër i Komunikimeve dhe Mass Mediave - Nikollai Nikiforov;

Ministër i Bujqësisë - Nikollai Fjodorov;

Ministër i Sportit - Vitali Mutko;

Ministër i Transportit - Maksim Sokollov;

Ministër i Zhvillimit Ekonomik - Andrei Bjellousov;

Ministër i Energjetikës - Aleksandër Novak;

Ministri i Punës dhe Mbrojtjes Sociale - Maksim Topilin;

0Ministër për Marrëdhëniet me Qeverinë e Hapur - Mihaill Abizov;