Më shumë se 200 kompani nga 18 vende të botës marrin pjesë në ekspozitën e V ndërkombëtare të industrisë së helikopterëve “HeliRussia 2012”që po hapet tani në Moskë. Në do të paraqitet gama e plotë e produkteve dhe shërbimeve të industrisë së helikopterëve.

Vizitorët do të shohin 20 lloje helikopterësh të prodhimit rus dhe të huaj të destinacionit civil e ushtarak, të konstruktuar prej firmave ruse “Mil” dhe “Kamov” dhe gjigandëve të tillë të huaj  si “Eurocopter”, “Sikorsky Aircraft”, “AugustaWestlamd”, “Bell Helicoter”.

0Bazën e ekspozitës ruse e përbën stenda e Korporatës së Bashkuar Industriale “Oboronprom” («Оборонпром»), ku përpunimet e risitë e veta do t’i paraqesin 18 prodhues rusë.