Pentagoni demontstroi modelin në miniaturë të vendstrehimit të Osama bin Laden në Pakistan, njofton kanali televiziv “Fox News”.

Modeli, në shkallën 1:80, u krijua nga ekspertët për gjashtë javë për planifikimin e operacionit të likujdimit të "Terroristit № 1". Të gjitha detajet më të vogla - pemët, shkurret, muret, koshat e plehrave - përkojnë me objektet reale të ndodhura në territorin e vilës së Osama bin Laden, vë në dukje telekanali.

0Maketi është konstruktuar në bazë të imazheve satelitore, fotografive të bëra nga avionët pa pilot të SHBA si dhe të dhënave të zbulimit.