Specialistët e NASA-s arritën në konkluzionin, se në Sistemin Diellor numërohen rreth 4.700 asteroide pak a shumë të mëdha me diametër mbi 100 metra, orbita e të cilëve kalon në një distancë relativisht jo të largët nga Toka. Asteroide të tilla mund të përbëjnë rrezik kërcënues serioz për planetin tonë.

Në një përfundim të tillë shkencëtarët arritën pas analizimit të të dhënave të marra nga studimet e sondës WISE.

Këto asteroide janë mjaft të mëdha që të digjen në atmosferën e planetit tonë dhe mund të shkaktojnë dëme serioze gjatë rënies në Tokë.

0Ekspertët e NASA-s vunë në dukje, se tani për tani kanë dhënë vetëm numrin e përafërt të asteroideve potencialisht të rrezikshme për Tokën.