François Hollande bëri betimin në ceremoninë e inaugurimit në Pallatin Elysee dhe hyri zyrtarisht në detyrën e Presidentit të Francës. Ai u bë socialisti i pari që zuri këtë post për 17 vitet e fundit.

Pas disa orësh François Hollande u nis drejt e në Gjermani për tu takuar me Kancelaren Angela Merkel.