Anija ruse “Sojuz”, e cila startoi sot në mëngjes drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) me ekuipazhin e ri në bord, doli tashmë në orbitën rreth Tokësore. Ankorimi i anijes kozmike me SKN është planifikuar për datën 17 maj.

0Në bordin e anijes “Sojuz” ndodhen kozmonautët rusë Gennadi Padallka e Sergei Revin si dhe astronauti i NASA-s Joseph Acaba. Është planifikuar qëndrimi 126 ditor i këtij ekuipazhi në Stacion.