KompaniaTEPCO, operatore e centralit bërthamor japonez që pësoi avari "Fukushima-1", raportoi mbi humbjet prej 10 miliardë dollarë për vitin e kaluar.

Sipas informacionit të stafit drejtues të kompanisë, humbjet ishin më të larta nga ato të parashikuara dhe kjo për shkak të shpenzimeve të mëdha për likujdimin e pasojave të aksidentit në centralin bërthamor.

0Javën e kaluar qeveria e Japonisë ra dakord që të caktojë rreth 12 miliardë $ ndihma për kompaninë TEPCO për ta shpëtuar atë nga falimentimi.