Udhëtimin e parë rreth botës me taksi e përfunduan ditën e premte tre qytetarë të Mbretërisë së Bashkuar. Për gati 15 muaj, sipas shpejtësimatësit të taksisë së tyre të zezë të markës britanike, ata përshkuan rreth 69.500 kilometra dhe vizituan 50 vende.

Siç konstatojnë miqtë e tyre, nëse ata do të udhëtonin si pasagjerë në këtë "taksi", do të duhej të paguanin rreth 130.000 dollarë. Megjithatë ata arritën jo vetëm të shmangnin shpenzimet, por edhe të mbledhin gjatë udhëtimit rreth 33.200 dollarë për nevojat e Organizatës britanike të Kryqit të Kuq.

0Fillimisht, sipas britanikëve, ata planifikuan të "një bëjnë xhiro" me taksi nga Londra deri në Sidnei. Ndërsa gjatë rrugës vendosën ta zgjerojnë gjeografinë e udhëtimit të vet.