Presidenti rus Vladimir Putin bëri thirrje për të mos harruar se si filloi të lindë fashizmi dhe për të respektuar normat ndërkombëtare e sovranitetin shtetëror të çdo vendi, në mënyrë që të shmanget përsëritja e tragjedisë së Luftës së Dytë Botërore.

0“Sot dua të theksoj: respektimi i rigoroz i normave ndërkombëtare, respektimi i sovranitetit shtetëror dhe vetëpërcaktimit të çdo kombi janë garanci absolute se tragjedia e luftës së fundit nuk do të përsëritet më kurrë”, - tha Vladimir Putin në Sheshi e Kuq, ku u zhvillua parada me rastin e 67 vjetorit të Fitores në Luftën e Madhe Patriotike.