Presideti aktual i Rusisë Dimitri Medvediev mbërriti për pjesëmarrje në ceremoninë e inaugurimit të presidentit të zgjedhur të Rusisë Vladimir Putin. Medvediev pranoi raportimin e Komandantit të Kremlinit mbi gatishmërinë e plotë për zhvillimin e ceremonisë së inaugurimit. Kryetari i Shtetit falenderoi Regjimentin e Kremlinit dhe gjithë Forcat e Armatosura të Rusisë për shërbimin e  tyre të denjë.

0Vladimir Putin u nis nga Shtëpia e Qeverisë për në Kremlin, ku do të bahet ceremonia e inaugurimt të tij.