Forcat Ushtarake Ajrore (FUA) të Indisë që nga viti 1971 kanë humbur 482 aeroplanë "MiG" të prodhimit sovjetik dhe rus. Për këtë tregoi Ministri indian i Mbrojtjes Antony Arackaparambil Kurian.

Si pasojë e aksidenteve të ndryshme janë vrarë 171 pilotë, një anëtar i ekuipazhit, tetë ushtarakë dhe 39 banorë civilë. Sipas fjalëve të Antony Arackaparambil Kurian, shkak i katastrofave ajrore kanë qenë si gabimet e njerëzve, ashtu dhe mosfunksionimet teknike.

0Në fund të marsit Ambasadori i Rusisë në Indi Aleksandër Kadakin deklaroi, se shkaku i aksidenteve të shpeshta me avionat rusë është përdorimi nga FUA të Indisë i pjesëve jo origjinale (të falsifikuara) të këmbimit.