Për një javë nga sipërfaqja e lumit Angara, të ndotur prej nënprodukteve të naftës, u arrit të mblidhen rreth 77 metra kub emulsione nafte. Punët për likujdimin e pasojave të situatës së jashtëzakonshme po vazhdojnë. Në to janë përfshirë 43 specialistë dhe disa motoskafë.

0Më 25 prill, për shkak të depërtimit të paligjshëm në tubacionin e naftës të Institucionit Federal Shtetëror "Kombinati i Rezervave të Rusisë i Bajkalit", në lumin Angara u derdhën 300 ton naftë. Në rajonin Çeremhovsk në brigjet e lumit Angara, ku jetojnë më shumë se 77.500 banorë, për shkak të ndalimit të marrjes së ujit nga rezervuari, u shpall regjimi i gjendjes së jashtëzakonshme, i cili u anulua vetëm në prag. Policia ka arrestuar tashmë katër të dyshuar për vjedhjen e nënprodukteve të naftës, e cila u bë shkak i incidentit të madh në lumin Angara.