Rreth 70 mijë banorë të Qarkut Federal të Lindjes së Largët morrën pjesë sot në demonstratat festive, aktivitetet masive dhe tubimet e organizuara me rastin e 1 Majit - Ditës së Pranverës dhe Punës.

Demonstrata më e madhe u zhvillua në Habarovks (Khabarovsk). Në të morrën pjesë pothuajse 40 mijë veta.

0Në Ekaterinburg (Ural) në aktivitetet festive e shëtitjet popullore u përfshinë rreth 30 mijë banorë.