Në Rusi sot kremtohet 1 Maji - Festa e Pranverës dhe Punës. Rreth 120 mijë njerëz do të dalin në Moskë për pjesëmarrje në demonstratën festive, të organizuar nga sindikatat dhe Partia “Rusia e Bashkuar”. Në të do të marrë pjesë edhe Presidenti Dimitri Medvediev.

0Aktivitete të tilla do të zhvillohen edhe në qytete të tjera të mëdha të vendit. Në to pritet të marrin pjesë rreth 2 milionë veta.