Koreja e Veriut mund të zhvillojë provën e tretë bërthamore tashmë që këtë javë. Informacionin përkatës autoritetet e SHBA ia transmetuan qeverisë së Koresë së Jugut.

0Shpërthimi mund të realizohet në poligonin në verilindje të Koresë së Veriut. Atje janë kryer testimet e mëparshme në vitin 2006 dhe 2009.