0Autoritetet e aviacionit të Koresë së Veriut për katër ditët në vazhdim kanë bllokuar për disa orë fluturimet e avionëve mbi zonat e Oqeanit Paqësor, ku parashikohet të kalojë itinerari i fluturimit të raketëmbajtëses koreanoveriore dhe mund të bien shkallët e saj.

Burimi në degën raketoro-kozmike sqaroi se paraqitja nga shtetet e të dhënave mbi mbylljen e zonave të mundshme të fluturimit të avioneve në lidhje me lëshimin e raketave dhe publikimi i këtyre fakteve nga Administrata Federale e Aviacionit të SHBA-ve është praktikë botërore.