Në jug të Libisë u vranë 37 persona dhe rreth 120 të tjerë u plagosën si rezultat i përleshjeve dyditore ndërfisnore.

Konflikti shpërtheu në mes të përfaqësuesve të një fisi afrikan dhe dy fiseve arabe. Sipas disa burimeve, shkas për këtë shërbeu vjedhja e një makine, ndërsa sipas disa burimeve të tjerave - vdekja e një përfaqësuesi të pushtetit, i cili u rrëmbye gjatë kohës së grabitjes.

0Këshilli Kombëtar Kalimtar, që drejton aktualisht në Libi, nuk është në gjendje të të kontrollojë militantët e formacioneve të ushtarakëzuara.