Regjisori holivudian James Cameron u zhyt deri në fundit e Hendekut Mariana - pikës më të thellë të Oqeanin Botëror. Deri në të ashtuquajturën Humnera Challenger - zgavërrës që ndodhet në thellësinë rreth 11 milje detare - studjuesi arriti me një batiskaf të projektuar posaçërisht për këte qëllim.

Për disa orë James Cameron mori mostrat e shkëmbinjve dhe organizmave të gjalla dhe bëri filmime duke përdorur një kamerë 3D. Kuadrot e filmuara gjatë zhytjes do të hyjnë në filmin e ri dokumentar të regjisorit të famshëm.

0James Cameron i bë njeriu i parë në histori, i cili është zhytur i vetëm deri në Hendekun Mariana. Para tij një zhytje të tillë kanë realizuar në vitin 1960  amerikani Don Walsh dhe zvicerani Jacques Piccard.