Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki-moon ka ndërmend të ngrejë në samitin për sigurinë bërthamore në Seul çështjen e lëshimit të pritshëm të satelitit verikorean. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së shprehu një shqetësim mjaft serioz në lidhje me këtë problem.

0Më parë SHBA, Japonia dhe Koreja e Jugut deklaruan, se e cilësojnë këtë lëshim si provë të kamufluar të raketës balistike nga ana e Koresë së Veriut.