Qeveria japoneze dëshiron që importuesit e naftës iraniane në vend të reduktojnë blerjet nga 10-20% në krahasim me vitin e kaluar, tha Kreu i Shoqatës së Hidrokarbureve të Japonisë Akihiko Tembo.

Ai tha gjithashtu se kompania e naftës “Idemitsu Kosan Co”, e cila kryesohet prej tij, do të fillojë të shkurtojë importet nga Irani që në muajin prill.

0Vitin e kaluar Japonia u rendit në vendin e tretë përkatësisht vëllimeve të blerjes së naftës iraniane pas BE-së dhe Kinës.