Shpërthimi ndodhi sot para Ambasadës së Indonezisë në Paris. Fatmirësisht, si rezultat i shpërthimit, nuk ka të vrarë apo të plagosur. Detonoi një pako e mbështjellë pranë godinës së Ambasadës.

Sipas materialeve të hetimeve paraprake, pakoja e dyshimtë u la përpara Ambasadës nga tre persona të panjohur. Atë e zbuloi në kohë një bashkëpunëtor i misionit diplomatik dhe e largoi në një distancë të sigurt, gjë pas së cilës dhe ndodhi shpërthimi.

0Fragmentet e mekanizmit shpërthyes, të bërë në mënyrë primitive, që ndodhej brenda paketës, fluturuan rreth 50 metra larg vendit të shpërthimit.