Më shumë se 20 persona kanë gjetur vdekjen dhe dhjetëra të tjerë u plagosën të martën në Irak gjatë shpërthimeve të kryera nga terroristët në rajone të ndryshme të vendit.

0Në qytetin shiit Qerbela (Karbala) buçitën dy shpërthime, si rezultat gjetën vdekjen 9 persona dhe rreth 40 të tjerë u plagosën. Një automobil i minuar u hodh në erë pranë një reparti policor në veri të vendit. Gjatë kësaj u vranë 6 veta dhe dhjetëra të tjerë u lënduan. Më pas buçitën dy shpërthime në qendrën tregtare të Bagdadit dhe në qytetin Hillah.