Në rajone të ndryshme të Republikës Çeke u zhvilluan mitingje me kërkesën për dorëheqjen e qeverisë. Në Pragë në tubim morrën pjesë 2000 veta, në Brno 4 mijë dhe në Hradec Kralove 1 mijë protestues.

0Demonstrantët deklarojnë se nëse qeveria nuk jep dorëheqjen, atëhere lëvizja e protestës do të marrë përmasa mbarëkombëtare. Shkaqe të pakënaqësisë së qytetarëve janë reformat sociale dhe korrupsioni.